суббота, 23 января 2016 г.

Excel

Структура вікна: 
Практична робота № 1
1. Викликати програму Excel (Пуск\Программы\ Microsoft Office\MicrosoftExcel 20__).
2. Занести дані до таблиці (рис. 1) на першому аркуші (вкладка Лист1). Автоматично вводимо дані тільки в стовпчики (крiм рядка всього):Підручники, Ціна, Кількість, Придбали, Видали. В інших стовпцях дані рахуємо, використовуючи Формули.
3. Розрахувати за формулами загальну вартість підручників. (Зробити відповідну комірку активною. Поставити знак «=», виділити комірку з ціною підручника, поставити знак множення «*», виділити комірку з кількістю цих підручників, натиснути Enter).
4.Обчислити за допомогою формул, скільки підручників залишилось у бібліотеці.
5.Обчислити, скільки всього підручників придбали, яка їх загальна вартість і скільки всього їх залишилось у бібліотеці. (Виділити комірку, де повинен міститися результат. Натиснути кнопку панелі інструментів. Натиснути Enter).
6.  Відформатувати таблицю за зразком.
Дозволити перенесення по словах тексту «Загальна вартість». (Зробити відповідну комірку активною. У вікні команди меню Формат/Ячейки на вкладинці Выравнивание встановити прапорець Переносить по словам). Відкоригувати ширину стовпця і висоту рядочка.
Установити для комірок стовпців «Ціна» і «Загальна вартість» форматДенежный. (Виділити комірки. У вікні команди меню Формат/Ячейки на вкладниці Число вибрати формат Денежный, встановити 2десяткові знаки й одиницю вимірювання — грн.).
Установити для комірок стовпця «Придбали» формат Дата. (Виділити комірки. У вікні команди меню Формат/Ячейки на вкладинці Число вибрати формат Дата і встановити відповідний тип дати).
Надати стиль шрифту і вирівнювання тексту за зразком. (Вертикальне вирівнювання тексту по центру можна встановити у вікні команди меню Формат/Ячейки на вкладинці Выравнивание).
Оформити таблицю рамкою і кольором за зразком, (рис. 1) (Вкладники Вид, Граница команди меню Формат/Ячейки).
Малюнок 1
Малюнок 1
8.Дати назву аркушу – Бібліотека (ПКМ на відповідній вкладці-Перейменувати–вводимо ім’я–Enter).
9. Зберегти документнадавши йому ім’я Практична_Excel_1. Надіслати на електрону пошту aleksandrjuk23@gmail.com.

Комментариев нет:

Отправить комментарий